48 jaar hart voor de zaak
In 1973 kwam hij als ober in dienst bij Motel Sassenheim, maar al snel ontdekte hij zijn passie voor koken en stapte over naar de witte brigade. Na maar liefst 48 jaar gaat chef-kok Jan Handgraaf nu genieten van zijn welverdiende pensioen. Jan kijkt met veel plezier terug op zijn werkjaren bij Hotel Sassenheim-Leiden, waar hij zelfs zijn vrouw Marina ontmoette. Jan heeft gewerkt met twee generaties De Bruijn. Jan vertelt: “Wat een verschil met nu en hoe het vroeger was. Zo kwam ome Arie (2 e generatie Van der Valk) vaak controleren of alles wel aan de Valk-normen voldeed. En ik heb Ab (4 e generatie Van der Valk) zien opgroeien. We koelden hem af met ijskoud water als hij te bijdehand was. Wat ik nu ga doen? Regelmatig skiën en een motor kopen!” Ber de Bruijn 3e generatie Van der Valk) spreekt vol lof over Jan. “Op Jan kon je rekenen, hij was een harde werker. Iemand ziek op Jan zijn vrije dag dan kwam hij alsnog en altijd met een goed humeur. Hij was een innovatieve chef-kok. We hadden als een van de eerste zaken een grill. Ooit serveerde hij een takje rozemarijn op de steak, waarna gasten vroegen wat die kersttak op het eten deed!” Wij bedanken Jan voor zijn jarenlange inzet. Wij wensen hem veel geluk en gezondheid toe!